Nachtbus naar luchthaven voortaan enkel voor werknemers

© De Lijn
| De werknemers moeten zich registreren en hun ritje minstens een dag op voorhand reserveren.

Nachtbus 620, die rijdt tussen het Erasmus-ziekenhuis in Anderlecht en de luchthaven van Zaventem, is vanaf het voorjaar enkel nog toegankelijk voor werknemers van bedrijven rond de luchthaven. Zij moeten zich registreren en op voorhand laten weten wanneer ze de bus zullen nemen.

Lijn 620 werd in 2010 opgestart om werknemers van de luchthaven uit Evere, Schaarbeek, Brussel, Sint-Jans-Molenbeek en Anderlecht 's nachts op hun werk te krijgen. In 2015 liet De Lijn weten van de dienst af te willen, omdat er te weinig interesse was. De bus werd toen gebruikt door gemiddeld 75 passagiers per nacht.

Lijn 620 bleef uiteindelijk bestaan, maar wordt in het voorjaar van 2018 toch omgevormd. Er wordt een nieuwe aanbesteding in de markt gezet voor een bus op aanvraag. Alleen werknemers van de luchthavenregio zullen ze nog kunnen gebruiken. Zij moeten zich registreren en hun ritje minstens een dag op voorhand reserveren.

"Vlaanderen en Brussel betalen elk de helft van de nieuwe dienst," is te horen bij het kabinet van Vlaams Mobiliteitsminister Ben Weyts (N-VA). Als er geen geïnteresseerde wordt gevonden voor de uitbating, moeten beide partijen op zoek naar een ander alternatief.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?