| Oprichters van European Sleeper Elmer van Buuren en Chris Engelsman.

Nachttrein Berlijn spoort vanaf de lente verder naar Praag

© Belga
10/10/2023

De nachttrein van European Sleeper richting Berlijn zal vanaf 25 maart verder sporen richting het Oost-Duitse Dresden en de Tsjechische hoofdstad Praag. Het Nederlands-Belgische spoorbedrijf hoopt op veel extra reizigers en verwacht dat uiteindelijk 40 procent van de reizigers vanuit Brussel en Amsterdam tot in Dresden of Praag zal reizen. De trip Brussel-Praag zal zowat 15,5 uur duren.

De nachttrein die sinds eind mei driemaal per week vanuit de Lage Landen vertrekt, heeft tot nu toe Berlijn als terminus. Maar zoals gepland, komt daar verandering in, meldt European Sleeper dinsdag in een persbericht. De nachttrein Brussel-Amsterdam-Berlijn zal vanaf de lente vier Europese hoofdsteden verbinden.

Door spoorwerken was het traject tot in Tsjechi√ę er niet vanaf het begin bij. Na ruim vier maanden kijkt European Sleeper tevreden terug op de start. "Wij hebben inmiddels meer dan 20.000 reizigers vervoerd en zijn daar heel trots op. In de zomerperiode waren de treinen goed bezet en was een aantal treinen zelfs volledig volgeboekt", verduidelijkt mede-oprichter Chris Engelsman. "We hopen dat Dresden en Praag veel extra reizigers zullen trekken. We verwachten dat uiteindelijk ongeveer 40 procent van de reizigers op de trein van en naar Dresden of Praag zal reizen en 60 procent van en naar Berlijn."

European Sleeper heeft alvast de nodige 'rijpaden' verkregen. Maandag, woensdag en vrijdag vertrekt de trein om 19.22 uur in Brussel-Zuid. Na tussenstops in Antwerpen, Rotterdam, Amsterdam en een resem andere Nederlandse en Duitse stations komt de trein 's anderdaags rond 6.20 uur toe in Berlijn. Rond 8.30 uur arriveert de trein in Dresden en even voor 11 uur is de passagier in Praag. Wie op zondag, dinsdag en donderdag even na 18 uur vertrekt in Praag, is rond 9.30 uur in Brussel. In 2025 wil European Sleeper een tweede nachttrein lanceren tussen Amsterdam, Brussel en Barcelona.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni