Aankomst van de Nightjet, de nachttrein uit Wenen, in het station Brussel-Zuid

| Aankomst van de Nightjet, de nachttrein uit Wenen, in het station Brussel-Zuid.

Nachttrein Brussel-Wenen maand lang opgeschort

© Belga
28/10/2020

De Oostenrijkse spoorwegmaatschappij ÖBB zet een heel aantal nachttreinverbindingen voor een maand stop. Dat heeft ook gevolgen voor de verbinding met België: de "Nightjet" rijdt op 5 november een laatste keer tussen Brussel en Wenen/Innsbruck en dat tot minstens 2 december, staat op de website van ÖBB.

De spoorwegmaatschappij verwijst naar het toenemende aantal coronabesmettingen en reisbeperkingen in onder meer Oostenrijk, Duitsland en Zwitserland. Begin december zouden de nachttreinen weer beginnen rijden.

ÖBB kondigde eerder al aan dat midden december de rechtstreekse verbinding Brussel-Innsbruck sowieso verdwijnt. De nachttrein naar Wenen zou wel drie in plaats van twee keer per week rijden. Ook de nachttreinverbindingen tussen Oostenrijk en Duitsland, en Zwitserland en Duitsland, worden gedurende een maand opgeschort.

De Nightjet rijdt pas sinds begin dit jaar tussen Brussel en Wenen en is de eerste nachttrein in ons land sinds 2003. In ons land zijn er stops in Luik, Brussel-Noord en Brussel-Zuid.

BRUZZ-reporter Luana Difficile reisde in januari voor het eerst mee met de nachttrein Brussel-Wenen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Mobiliteit , nightjet , nachttrein Brussel-Wenen , nachttrein brussel-innsbrück

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni