2 juni 2023: nationale applausdag voor fietsers, hier langs het gescheiden fietspad op de Kleine Ring, ter hoogte van de Luchtvaartsquare

| 2 juni 2023: nationale applausdag voor fietsers, hier langs het gescheiden fietspad op de Kleine Ring, ter hoogte van de Luchtvaartsquare.

Nationale Applausdag zet fietsers in de bloemetjes

© BRUZZ
02/06/2023

Een dag voor Wereldfietsdag kunnen fietsers in heel het land genieten van een applaus. Meer dan 180 teams registreerden zich om vandaag/vrijdag tijdens de ochtendspits een applausactie te houden.

Met de Nationale Applausdag willen de initiatiefnemers fietsers bedanken en aanmoedigen, omdat zij kiezen voor het slimste, gezondste en meest milieuvriendelijke vervoersmiddel.

De organisatoren, de Fietsersbond en zijn Franstalige tegenhanger GRACQ, willen niet enkel de fietsers bedanken, maar ook aan beleidsmakers laten zien dat een veilige infrastructuur werkt. "Er is een publiek voor en het doet meer mensen fietsen", klinkt het bij de Fietsersbond. De initiatiefnemers willen automobilisten op de Nationale Applausdag ook tonen dat het anders kan.

De Applausdag begon als een initiatief van de lokale afdeling van de Fietsersbond in Mechelen en wordt sinds 2014 op nationaal niveau georganiseerd. De VN heeft 3 juni sinds 2018 uitgeroepen tot Wereldfietsdag om aandachtig te vestigen op de voordelen van de fiets: "een eenvoudig, betaalbaar, schoon, milieuvriendelijk en duurzaam vervoersmiddel".

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni