Nationale feestdag: Brussel mobiliteit raadt aan metro of trein te nemen

Archiefbeeld

De feestelijkheden van de Belgische nationale feestdag op zondag 21 juli en het daarbij horende defilé hebben tot gevolg dat in Brussel heel wat pleinen en straten afgesloten worden. Brussel Mobiliteit raadt bezoekers aan om met de trein of de metro naar de hoofdstad te komen.

Er zal de hele dag hinder zijn in het centrum van Brussel. Onder meer het Poelaertplein, de Regentschapsstraat, de Zavel, het Koningsplein, de Koudenberg, de Kunstberg, de Ravensteinstraat en delen van de Koningsstraat en de Hertogstraat worden op de nationale feestdag van 5 uur 's ochtends tot na de feestelijkheden afgesloten voor alle verkeer.

Het Paleizenplein, waar het defilé passeert voor de tribune van de koninklijke familie, gaat vanaf 20 juli in de ochtend tot 22 juli in de ochtend volledig dicht. Door het defilé, dat tussen 16 en 18 uur plaatsvindt, gaan vanaf 12.30 uur de Reyerstunnel richting centrum, de Jubelparktunnel, de Wettunnel en de Oudergemlaan toe.

Laat de auto achter

De omgeving waar het defilé gevormd wordt, namelijk het Schumanplein, de Wetstraat en de Lambermontstraat worden ook afgesloten voor het verkeer van 12.30 tot 18 uur. Het Troonplein zal vanaf 14 tot 18 uur bovengronds niet bereikbaar zijn.

Brussel Mobiliteit raadt reizigers aan om de auto achter te laten aan de verschillende overstapparkings van Kraainem, Heizel, Delta en Roodebeek en de metro en de trein te nemen. De Brusselse openbaarvervoermaatschappij MIVB past haar dienstregeling aan en laat een aantal bus-, tram- en metrolijnen uitzonderlijk tot 1 uur 's ochtends rijden.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?