Niet iedereen is voor tram naar Neder-Over-Heembeek

Het tracé van de toekomstige tram.

Op de gemeenteraad van de Stad Brussel hebben bewoners van Neder-Over-Heembeek tegen de tram voor Neder-Over-Heembeek geprotesteerd. “En als er al een tram moet komen, dan toch niet door zo’n smalle straat.”

Een tiental mensen interpelleerde de burgemeester over het recent aangekondigde tramtracé naar Neder-Over-Heembeek. Dat voert onder meer langs de Heembeeksestraat en de Frans Vekemansstraat, door het centrum van Heembeek. Het tracé werd bepaald na een participatieproces waar ook een burgerpanel bij betrokken was.

De interpellanten vinden de tram vooral een foute keuze. “Er zijn genoeg bussen,” vindt Olivier Francart. “Het volstaat om in de spits wat extra voertuigen in te leggen.”

Parkeerplaatsen

Als er toch al een tram komt, vinden verder de bewoners het gekozen tracé niet het juiste. “De straten zijn te smal voor een tram,” aldus Francart, die de tram liever in de bredere Oorlogskruisenlaan zag. De bewoner wijst ook op het verlies aan parkeerplaatsen. “Er zullen 230 plaatsen sneuvelen.”

De bewoners vinden ook dat er niet genoeg participatie was. “Het panel bestond maar uit acht mensen waarvan twee zich terugtrokken.”

Eerder maakte de lokale MR al voorbehoud bij de tram.

Burgemeester Philippe Close (PS) verdedigde het tracé. “Een tram moet rijden waar de mensen wonen, dat is niet het geval bij de meeste alternatieve routes.” Hij wees ook op de verwachte groei van de bevolking en de tewerkstelling in en rond Neder-Over-Heembeek.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?