MR maakt voorbehoud bij tram naar Neder-Over-Heembeek

© PhotoNews
| Enkele buurtbewoners verkiezen een verder uitbouw van tram 53.

De MR van Brussel-Stad stelt de keuze voor een tram naar Neder-Over-Heembeek in vraag. Na een consultatie met buurtbewoners vragen de Franstalige liberalen om andere pistes te onderzoeken. MR zal een enquête onder de bewoners houden.

De tram naar Neder-Over-Heembeek is een werk van lange adem. Grote bedrijven in de kanaalzone, zoals Bpost, en het Militair Hospitaal trekken veel mensen aan. De klachten over het openbaar vervoer in het stadsdeel klinken luid, de bussen zouden ontoereikend zijn. Het stadsbestuur en het Gewest zetten daarom resoluut in op een nieuwe tramlijn

Groene karakter en geluidsoverlast

Die zal lopen via het Noordstation naar Van Praet over bestaande sporen. Daarna volgt het nieuwe stuk vanaf de Oorlogskruisenlaan. De rest van het traject moet nog getekend worden. Maar passages langs de oude Solvay-site, de bedrijvenzone en een terminus aan het Militair Hospitaal zijn voorzien in de plannen.

Het tramproject staat al een tijdje in de steigers, maar nu roert MR zich. Enkele buurtbewoners stellen immers vragen bij de nieuwe lijn, zo meldt de krant La Capitale woensdag. Zij vrezen voor het groene karakter, de rust en stilte en enkele parkeerplaatsen. Dat het tracée wellicht loopt via de pas gerenoveerde Oorlogskruisenlaan doet ook wenkbrauwen fronsen.

Bus 53 en metrolijn

Voor de zomer was er nog een overlegmoment met de bewoners, maar toch hekelt MR het gebrek aan overleg. De liberalen denken bijvoorbeeld dat buslijn 53 ook uitgebereid kan worden, omdat die nog niet op volle capaciteit benut wordt. Ze vragen zich ook af waarom er niet geopteerd wordt voor een metrolijn.

MR zal in elk geval op eigen initiatief een opinie-onderzoek starten over de verschillende vervoersmodi in Neder-Over-Heembeek.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?