45 nieuwe sociale woningen in Neder-Over-Heembeek

© Google
| Mariëndaal, Neder-over-Heembeek

In de tuinwijk Mariëndaal in Neder-Over-Heembeek komen er 45 nieuwe sociale woningen. Het gaat om een project van de Brusselse Gewestelijke Huisvestingsmaatschappij.

Het project is verdeeld over twee afzonderlijke percelen in de wijk, eentje in de Halve Cirkelstraat en één in Mariëndaal. Daar komt er een appartementsgebouw met veertien appartementen van verschillende afmetingen met onder meer duplexwoningen.

In de Halve Cirkelstraat komen 31 een- en tweekamerwoningen, gegroepeerd in kleine eenheden. De tussenruimten bieden ruimte aan natuur, "in de oorspronkelijke geest van de tuinwijk", klinkt het bij de architecten van het project.

In het kader van dit project worden garageboxen afgebroken, wordt de rijweg heringericht en wordt de bestaande sportuitrusting in de wijk verbeterd.

Bouw in 2021

Het voorontwerp wordt normaal gezien tegen eind maart goedgekeurd. Daarna worden de nodige vergunningen aangevraagd. De bouw zal normaal gezien van start gaan in november 2021. De voorlopige oplevering staat gepland voor juli 2023, en de definitieve oplevering is voorzien voor juli 2025.

Het is niet het eerste sociale woningproject in Neder-Over-Heembeek. Enkele jaren geleden verrees aan de Groenweg al een site met 146 sociale woningen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?