Nieuw geval van verkeersagressie in Schaarbeek

Helmetsesteenweg
© BRUZZ
| Op de Helmetsesteenweg gebeuren wel vaker ernstige ongevallen met té snel rijdende chauffeurs.
© BRUZZ
| Op de Helmetsesteenweg gebeuren wel vaker ernstige ongevallen met té snel rijdende chauffeurs.

Donderdag werd een 26 jarige man in elkaar geslagen in een ernstig geval van verkeersagressie. De man probeerde een chauffeur tegen te houden toen die aanstalten maakte om door een rood licht te rijden op de Helmetsesteenweg. Het burgercollectief 1030/0 heeft een oproep gelanceerd voor getuigenissen.

"Ik sloeg met de palm van mijn hand op de motorkap en riep de bestuurder toe dat hij gek was om zo te rijden in een zone 30, dwars door een rood licht en op het moment dat kinderen overstaken. De chauffeur stapte uit zijn wagen, gaf me een kopstoot en daarna drie vuistslagen op de rechterkant van mijn gezicht, waarna hij er snel vandoor ging," schrijft het anonieme slachtoffer op de Facebookpagina van 1030/0.

Bij het slachtoffer werden verschillende breuken vastgesteld. Er werden geen vitale functies geraakt. Hij zou ook klacht hebben ingediend, maar de politie was op zondagochtend niet bereikbaar om dat te bevestigen. Het incident vond plaats op de Helmetsesteenweg, een favoriete baan van snelrijders, ondanks de zone 30.

Spanningen tussen autobestuurders en zwakke weggebruikers zijn Schaarbeek niet vreemd. Het burgercollectief 1030/0 kaartte in september al het stijgend aantal gevallen van verkeersagressie aan. Pieter Fannes, de woordvoerder van 1030/0 werd zelfs met de dood bedreigd via sociale media door pro-auto groepen op Facebook.

Ook op de Helmetsesteenweg zouden er wel vaker soortgelijke incidenten zich voordien: "Wij krijgen heel vaak meldingen van verbale agressie op de steenweg: van sympathisanten maar ook van gezinnen met kinderen die daar fietsen," zegt Fannes. "Dat hoeft ook niet te verbazen, er wordt heel snel gereden maar het is daar ook een complexe verkeerssituatie met veel scholen in de buurt. Wij zijn al langer vragende partij om de verkeerssituatie daar te herdenken om de druk op de steenweg te verlichten."

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?