Nieuw oefenterrein voor motorrijders in Haren

© Eric Laureys
| Enkele motorrijders testten het nieuwe oefenterrein in Haren al eens uit.
Updated: 24-03-2019 - 15:04

Motorrijders kunnen voortaan hun gemotoriseerde tweewieler uittesten op een gloednieuw oefenterrein in Haren, vlak naast het Huis van de Verkeersveiligheid. Die piste van 3.500 vierkante meter kwam er op vraag van motorverenigingen en rijscholen.

Het oefenterrein werd zondag ingehuldigd door staatssecretaris voor Verkeersveiligheid Bianca Debaets (CD&V) en Karin Genoe van het VIAS Institute in het kader van de Brusselse dag van de motorrijder.

Voordien konden de kandidaat-motorrijders oefenen op de parking van Euroveiling in Neder-Over-Heembeek, maar dat terrein is niet meer toegankelijk. Ook het examencentrum van Schaarbeek beschikt sinds vorig jaar niet meer over een oefenterrein. De vraag naar een plek om rustig te kunnen rijden met de motor was dus groot.

Dag van de Motorrijder

"Door de groeiende mobiliteitsproblemen gebruiken meer en meer mensen de moto voor hun dagelijkse verplaatsingen. Om op een gepaste manier te kunnen reageren in noodsituaties moeten motorrijders zo goed mogelijk opgeleid worden", zegt Genoe.

De derde Brusselse Dag van de Motorrijder vindt deze zondag plaats aan het Huis van de Verkeersveiligheid. Een honderdtal deelnemers krijgt er nuttige tips. Omdat de meeste motorrijders hun tweewieler nu van stal halen, worden er deze periode traditioneel de meeste ongevallen geregistreerd.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?