Nieuwe beveiligde fietsenstalling in privégarage in de Marollen

In de Marollen hebben het Parkeeragentschap van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest parking.brussels en CycloParking woensdag een nieuwe beveiligde fietsenstalling in een privéruimte ingehuldigd. Deze soort fietsparking moet het aanbod voor de fietsers blijven uitbreiden en diversifiëren.

De doelstelling van CycloParking, een onderdeel van Cyclo vzw, is om het aantal beveiligde fietsenstallingen op het grondgebied van het gewest te vergroten en samen te voegen in een overzichtelijk platform. In 2017 werd een digitale oproep gelanceerd naar de Brusselaars toe, om een privéruimte waarvan ze eigenaar zijn en die ze niet gebruiken ter beschikking te stellen van fietsers in hun buurt.

Deze beveiligde fietsparkings voor buurtbewoners blijven een niche die onderontwikkeld is. Veerle Slootmans en Tim Bresseleers waren meteen enthousiast en de eersten om hierop te reageren. Zij stellen hun ongebruikte garage ter beschikking.

Cycloparking, dat instaat voor het abonnementenbeheer, heeft de ruimte beveiligd met een badgesysteem, terwijl parking.brussels de fietsbeugels plaatste en zo huurder is van de ruimte. De eigenaars krijgen maandelijks huur betaald en daarbovenop komt nog 1 euro per maand per gestalde fiets of 5 euro per gestalde bakfiets. De gebruikers van hun kant nemen een jaarabonnement van 60 euro per jaar voor een fiets of 120 euro voor een bakfiets.

Eerder dit jaar nam een Brusselaar al een gelijkaardig initiatief. Jean-Baptist Goetgheluck huurt in Sint-Gillis een privégarage die verhuurd wordt als fietsenstalling. Daarin wordt hij ondersteund door Cycloparking.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?