Nieuwe campagne moet 'asociale' fietsers van voetpad weren

© Peter Dhondt-BRUZZ
| Fietsenstalling met beugels in de Volderslaan in Sint-Gillis.

De gemeente Sint-Lambrechts-Woluwe lanceert een nieuwe campagne om voetgangers beter te beschermen tegen het asociaal gedrag van sommige fiets-en scootergebruikers. "Er zijn verschillende klachten binnengekomen van mensen die zich niet meer veilig voelen op het trottoir", zegt schepen van Mobiliteit Grégory Matgen (DéFI) aan BRUZZ.

Van maandag 23 september tot zondag 29 september werkt de politiezone van Montgomery samen met de gemeentelijke preventiedienst om fietsers en scootergebruikers bewust te maken van het mogelijke gevaar dat ze veroorzaken door op het voetpad te rijden.

Niet alleen wordt er een sensibiliseringscampagne gelanceerd, maar worden er ook doelgerichte controles uitgevoerd. Zo zal er toegekeken worden op de naleving van verkeersregels en de plaats van de gebruikers op de rijbaan.

Het geven van boetes is nog niet aan de orde, mits het nog steeds om een bewustmakingscampagne gaat.

Veiligheid fietsers

De vraag is waar fietsers zich dan wel mogen begeven, want er zijn onvoldoende fietspaden in de gemeente.“Natuurlijk weten we dat fietsers vooral op het voetpad rijden omdat ze zich op die manier veiliger voelen in het verkeer. Sint-Lambrechts-Woluwe is, zoals vele gemeenten in Brussel, niet echt voorzien van fietspaden, maar we doen ons uiterste best om er nieuwe te creëren”, aldus Matgen.

"Zo zijn er al verschillende fietspaden bijgekomen in de gemeente en daar blijven we op inzetten om de veiligheid van de fietser ook te kunnen garanderen."

Na de sensibiliseringscampagne en het uitvoeren van de gerichte controles, zal de burgemeester samen met verschillende schepenen samenkomen. Daar wordt de veiligheid van zowel de fietser als de voetganger besproken.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?