Nieuwe campagne tegen gsm-gebruik achter stuur

© Photonews
| "Twee dingen tegelijk doen, dat gaat niet", aldus staatssecretaris Debaets (CD&V).

Een nieuwe campagne, "Verdeel je aandacht niet", moet Brusselaars en pendelaars bewust maken van de gevaren van het gebruik van de gsm achter het stuur. De campagne is specifiek, maar niet uitsluitend, gericht op jongeren "omdat het soms wel lijkt alsof hun hand vergroeid is met hun smartphone".

Brussels staatssecretaris voor Verkeersveiligheid Bianca Debaets (CD&V) wees er bij de lancering van de campagne onder meer op dat elke week in het Brussels gewest zeker vier mensen gewond raken in een ongeval waarbij een bestuurder was afgeleid door de smartphone.

"Twee dingen tegelijk doen, dat gaat niet", zei Debaets. "En dat geldt zeker in het verkeer, en nog meer in Brussel. Er is een grotere densiteit van verkeer, en er zijn vele verkeersmodi zoals natuurlijk auto's, maar ook trams, fietsers en voetgangers, om nog van steps en monowheels te zwijgen. Een veilig verkeer is een gedeelde verantwoordelijkheid voor alle weggebruikers."

Voor de campagne, een initiatief van Debaets en Brussel Mobiliteit, heeft de staatssecretaris 250.000 euro uitgetrokken. Ze zal zes weken lang lopen op de sociale netwerken, maar ook op straat, vooral nabij hogescholen en uitgaansbuurten, met affiches.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?