| Op de parking aan het UZ Brussel zullen binnenkort 50 plaatsen voorbehouden worden voor pendelaars.

In Jette opent eerstdaags een nieuwe park-and-ride. De parking voor pendelaars maakt deel uit van de parking van het UZ en zal 50 plaatsen tellen. Het is de negende overstapparking in Brussel.

De parking bevindt zich aan het Universitair Ziekenhuis op de Dikke-Beuklaan 253 in Jette. Een deel van de parking van het UZ zal voortaan worden voorbehouden voor pendelaars en gaat binnenkort open. “Eigenlijk is de parking al klaar, maar we wachten op de abonnementsaanvragen," zegt Pierre Vassart, woordvoerder van parking.brussels.

De parking is gratis, maar wel voorbehouden voor abonnementhouders. Wie een abonnement wil, moet zich vooraf registreren bij parking.brussels en een attest van uw bedrijf kunnen voorleggen, net als een MOBIB-kaart – een abonnement voor het openbaar vervoer. Tot aan het UZ rijden verschillende bussen van de MIVB, die de pendelaar tot in het centrum kunnen brengen.

Heizel

Het is de negende park-and-ride van Brussel. De andere acht dergelijke 'transitparkings' zijn Coovi in Anderlecht, Lennik-Erasmus in Anderlecht, parking Kraainem in Sint-Lambrechts-Woluwe, parking Roodebeek in Sint-Lambrechts-Woluwe, Basilix in Sint-Agatha-Berchem, Herrmann-Debroux in Oudergem, Delta in Oudergem en Stalle in Ukkel. Die laatste wordt binnenkort uitgebreid van 380 parkeerplaatsen naar 750.

Ook aan de Heizel was er tijdelijk een park-and-ride: “Tijdens de coronaperiode hebben we een park-and-ride getest op de Heizelvlakte,” legt Marie Thibaut de Maisieres uit, woordvoerster van minister van Mobiliteit Elke Van den Brandt (Groen). “Die kende tijdens die periode slechts een beperkt succes, hoogstwaarschijnlijk door het thuiswerk. Maar we wensen nog steeds een park-and-ride oplossing aan de Heizel te vinden.”

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni