Afhandeling van bagage in Brussels Airport, de luchthaven van Zaventem.

Nieuwe schade aan dak Brussels Airport zorgt opnieuw voor vertragingen

© Belga
21/02/2022

Op Brussels Airport zijn er maandag opnieuw vertragingen door schade aan het dak van de luchthaventerminal. Dat zegt woordvoerster Ihsane Chioua Lekhli.

"Door de storm en de harde winden gisterenavond is er wat beschadiging aan het dak van de luchthaventerminal. Daardoor wordt voor de veiligheid van de passagiers en het personeel een perimeter afgesloten op het tarmac, waardoor een aantal gates niet gebruikt kunnen worden", zegt de woordvoerster. De schade heeft geen impact op alle operaties, maar een aantal vluchten is wel vertraagd.

Vrijdagavond was er ook al schade aan het dak, dat zaterdag beveiligd werd, maar zondag veroorzaakten rukwinden opnieuw wat schade. "Onze teams doen er alles aan om alles zo snel mogelijk te beveiligen en te herstellen, zodat we weer alle infrastructuur kunnen gebruiken", klinkt het.

De storm is nog niet helemaal voorbij, waarschuwt Chioua Lekhli nog. "Als er sterke rukwinden zijn, kan er een impact zijn op alle grondafhandelingsoperaties." Zo kon er vrijdag bijvoorbeeld een tijdlang geen bagage ingeladen of gelost worden door de hevige wind.

Op Twitter roept Brussels Airport de reizigers op om informatie over hun vlucht op te zoeken op de website of hun luchtvaartmaatschappij te contacteren.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni