Nieuwe toegangsweg tussen station en bedrijven op luchthaven Zaventem

Luchthaven van Zaventem

Er is voortaan een nieuwe rechtstreekse toegang tussen het treinstation en de bedrijven op de luchthaven van Zaventem. Die moet pendelende werknemers een tijdswinst van 10 à 20 minuten opleveren.

Door de nieuwe verbindingsweg tussen het station van Brussels-Airport Zaventem en het zakendistrict gelegen aan de luchthaven komen de duizenden dagelijkse pendelaars die hier werken sneller op de site.

Naast de luchthaven huisvest Brussels Airport ook nog driehonderd bedrijven met bijna 24.000 rechtstreekse medewerkers. 10 procent van hen gebruikt de trein als voornaamste vervoersmiddel om naar hun werk te gaan. Door de constructie van deze toegangsweg die de luchthaven rechtstreeks met het zakendistrict verbindt, wilden de NMBS en Brussels Airport de verplaatsing van deze pendelaars vereenvoudigen.

De efficiënte en veilige alternatieve route, uitsluitend voorbehouden voor de betrokken medewerkers, zou voor hen een tijdswinst van 10 à 20 minuten opleveren.

Sophie Dutordoir en Arnaud Feist, de CEO’s van respectievelijk NMBS en Brussels Airport Company, evenals François Bellot (MR), federaal minister van Mobiliteit, woonden de plechtigheid bij.

Volgens Dutordoir kiest tegenwoordig meer dan een kwart van de passagiers van de luchthaven ervoor om de trein te nemen. Daarnaast is ook het aantal werknemers op de site van Brussels Airport aanzienlijk toegenomen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?