NMBS behoudt maximaal treinaanbod

© NMBS
Updated: 17-10-2020 - 13:11

De NMBS houdt na de strengere coronamaatregelen die het Overlegcomité vrijdagavond invoerde, vast aan "een maximaal treinaanbod en een maximale treinsamenstelling". Dat zegt een woordvoerder van de spoormaatschappij zaterdag.

Het Overlegcomité besliste onder meer dat cafés en restaurants tijdelijk de deuren moeten sluiten, dat mensen het aantal nauwe contacten moeten beperken tot maximaal één persoon, dat er een nachtklok komt tussen middernacht en 5 uur, en dat telewerk weer de regel wordt.

Die nieuwe maatregelen hebben geen effect op de dienstregeling van de NMBS, zegt een woordvoerder. "Mensen die niet kunnen telewerken, moeten kunnen rekenen op het openbaar vervoer", luidt het. "De NMBS heeft de afgelopen maanden ingezet op een maximaal treinaanbod en een maximale treinsamenstelling ten bate van de veiligheid, en zal dat blijven doen om de veiligheid te waarborgen en mensen op hun bestemming te brengen."

Tijdens de "lockdown" die midden maart werd ingevoerd en begin mei eindigde, schroefde de spoormaatschappij de capaciteit wel terug.

Ook de Vlaamse en Brusselse openbaarvervoermaatschappijen De Lijn en MIVB deden dat. Bij beide is zaterdag te horen dat er ook in hun dienstregeling geen wijzigingen worden doorgevoerd.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?