NMBS en bpost passen dienstregeling aan tijdens kerstvakantie

© Photonews

Tijdens de kerstvakantie past spoorwegmaatschappij NMBS haar dienstregeling en de openingsuren van de loketten lichtjes aan. Ook bij bpost zijn er enkele aanpassingen. De Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten (VVSG) raadt mensen aan de websites van gemeente te bekijken voor de openingsuren van hun gemeentehuis.

Van zaterdag 22 december tot en met zaterdag 5 januari rijden enkele P-treinen niet, zegt NMBS-woordvoerder Bart Crols. Op 24 en 31 december zal de reisweg van sommige S-treinen, IC-treinen en P-treinen aangepast worden.

Op dinsdag 25 december en 1 januari zullen de treinen volgens de zondagdienstregeling rijden. 's Avonds op 31 december zullen de IC-treinen Brussel-Zuid - Amsterdam-Centraal niet rijden (in beide richtingen) tussen Noorderkempen en Amsterdam-Centraal. Er rijdt een vervangtrein tussen Antwerpen-Centraal en Noorderkempen.

Bij bpost laat woordvoerster Barbara Van Speybroeck weten dat er enkel op de wettelijke feestdagen (25 december en 1 januari) geen uitreiking is van brieven en pakjes. Op 24 en 31 december dus wel.

De postkantoren zijn gesloten op 31 december. Op 24 december zijn ze allemaal open tot 16.00 uur. Bij de VVSG wordt de mensen aangeraden de website van hun gemeente te bekijken voor de concrete regeling ter plaatse.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?