NMBS: ook woensdag zullen er minder treinen rijden

© Photonews
Updated: 14-05-2019 - 17:18

Spoorwegmaatschappij NMBS past haar dienstregeling voor de rest van de dag aan en ook woensdag zullen er minder treinen rijden. Na de brand dinsdagochtend in een seinkast in Brussel-Noord. Zo zijn alle P-treinen (piekuurtreinen) vanuit Brussel geschrapt, net als de S4- en S10-treinen, zo staat op de website van de NMBS. Ook op de andere S-lijnen zijn er wijzigingen, en enkele IC-treinen richting Brussels Airport rijden niet verder dan Brussel-Noord.

De brand van dinsdagochtend in Brussel-Noord heeft niet zozeer schade aangericht aan een seinhuis, maar vooral aan de stroomtoevoer naar de bovenleidingen. Daardoor zijn rond 13.00 uur nog twee sporen buiten gebruik: een richting Schaarbeek en een richting Schuman.

De brand raakte ook kabels die de bovenleiding voeden en veroorzaakte kortsluitingen. Van twee sporen tussen Brussel-Noord en Schaarbeek werd de stroomtoevoer naar de bovenleiding intussen hersteld. Infrabel herhaalt dat er nog de hele dag hinder zal zijn voor het treinverkeer.

Sinds 14.30 uur zijn alle sporen van en naar Brussel-Noord weer beschikbaar, maar er blijft hinder voor de treinreizigers. Het is nog niet duidelijk wanneer de toestand weer normaal zal zijn.

Aangepaste dienstregeling

Spoorwegmaatschappij NMBS kondigde intussen een aangepaste dienstregeling aan. Een overzicht:

  • alle P-treinen vanuit Brussel zijn afgeschaft;
  • de S4-treinen Brussel-Luxemburg - Jette - Aalst rijden niet;
  • de S10-treinen Brussel-Zuid - Dendermonde rijden niet;
  • van de S1-treinen (Nijvel-Antwerpen) rijdt maar de helft. Vanuit Nijvel worden ze bovendien beperkt tot Brussel-Zuid en vanuit Antwerpen-Centraal tot Schaarbeek;
  • ook van de S2-treinen (tussen 's-Gravenbrakel en Leuven) wordt de helft geschrapt. De treinen worden vanuit Leuven beperkt tot Schaarbeek en vanuit 's-Gravenbrakel tot Brussel-Zuid;
  • de S6-treinen Aalst-Schaarbeek worden beperkt tot Halle (en rijden dus niet verder naar Schaarbeek);
  • de S8-treinen Brussel-Zuid - Ottignies rijden enkel tussen Schaarbeek en Ottignies;
  • de IC-treinen Charleroi-Essen, Charleroi-Antwerpen-Noorderdokken en Binche-Turnhout maken een bijkomende stop in Schaarbeek;
  • de IC-trein Kortrijk-Welkenraedt wordt ingeperkt tot het traject Leuven-Welkenraedt. Tussen Gent-Sint-Pieters en Kortrijk rijdt een pendeltrein;
  • de IC-treinen Bergen-Brussels Airport Zaventem en Doornik-Brussels Airport Zaventem worden beperkt tot Brussel-Noord. De andere treinen van en naar Brussels-Airport-Zaventem rijden zoals normaal.

Woensdagochtend

De beperkte dienstregeling is gelijkaardig aan diegene die sinds dinsdagnamiddag geldt. Zo worden alle P-treinen (piekuurtreinen) afgeschaft, en ook de S4-treinen (Brussel-Luxemburg - Jette - Aalst) en ook de S10-treinen (Brussel-Zuid -Dendermonde) rijden niet. Ook op de andere S-lijnen zijn er wijzigingen, en enkele IC-treinen richting Brussels Airport rijden niet verder dan Brussel-Noord. De beperkte dienstregeling geldt minstens woensdagochtend, zegt NMBS-woordvoerder Bart Crols.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?