| De NMBS versterkt haar aanbod rond Brussel.

Zoals elk jaar op de tweede zondag van december zijn er wijzigingen aan de dienstregeling van spoorwegmaatschappij NMBS. Een aantal lijnen rond Brussel wordt versterkt. De Beneluxtrein zal vaker rijden, maar gaat niet langer rechtstreeks naar Den Haag.

Op weekdagen komen er rechtstreekse verbindingen vanuit Landen en Zottegem met de Europese wijk in Brussel. Landen krijgt die directe lijn dankzij de verlenging van de S9-trein Eigenbrakel - Brussel-Schuman - Leuven. Die trein zal ook stoppen in Vertrijk, Tienen, Neerwinden en Ezemaal.

Extra stop in Anderlecht

Wat Zottegem betreft, zal de S8-trein Louvain-la-Neuve - Brussel-Zuid, die via de Europese wijk in Brussel gaat, op weekdagen rijden tot in de Oost-Vlaamse stad. Daar zitten ook stops bij in Denderleeuw, Welle, Haaltert, Ede, Burst, Terhagen, Herzele en Hillegem.

De trein zal onderweg ook stoppen in het station Anderlecht. Dat station, dat eind 2020 werd ingehuldigd, krijgt zo op weekdagen een tweede S-verbinding per uur.

Nog een nieuwigheid: de IC-trein vanuit Antwerpen naar Brussels Airport en Leuven/Hasselt zal op zon- en feestdagen voortaan elk uur rijden tussen Leuven en Hasselt.

Tot slot wordt ook het IC-aanbod naar Amsterdam versterkt. Er komen zestien treinen per dag in plaats van twaalf, en dat in beide richtingen.

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni