NMBS verwacht meer reizigers op treinen naar kust

© BRUZZ
| Drukte in het Zuidstation

Omdat het komende weekend nog altijd mooi weer wordt voorspeld, verwacht de NMBS meer reizigers op de treinen van en naar de kust. Daardoor kan het drukker worden dan normaal en moeten reizigers mogelijk langer wachten in het station om een trein te kunnen nemen waarop nog voldoende plaatsen beschikbaar zijn. Dat meldt de NMBS donderdag.

Bovendien is door werken van spoorinfrastructuurbeheerder Infrabel het treinverkeer tussen Gent en Brugge dit weekend onderbroken. Die werken kaderen in de aanleg van het derde en vierde spoor tussen Gent en Brugge, wat de kustregio op termijn vlotter bereikbaar moet maken.

Door de werken kunnen er vijf opeenvolgende weekends geen treinen rijden tussen Gent en Brugge op de hoofdspoorlijn 50A. Het volgende weekend, dat van 21 en 22 mei, is het laatste werkweekend. Tijdens het verlengde weekend van 26 tot en met 29 mei verloopt het treinverkeer opnieuw normaal.

Om de hinder voor de reizigers zo veel mogelijk te beperken, past de NMBS de treindiensten aan. Een aantal treinen van en naar de kust kan niet rijden. De treinen die dat wel doen, worden omgeleid via Lichtervelde en zijn daardoor 20 minuten langer onderweg dan normaal.

De NMBS raadt reizigers aan hun reis goed voor te bereiden door de NMBS-app te raadplegen. Deze houdt rekening met de aangepaste treindienst en toont ook de verwachte drukte aan boord van de trein.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?