NMBS wil naam station Etterbeek niet veranderen

© GeS
| Treinreizigers mogen dan wel al gewoon zijn aan vertragingen, last-minute perronwijzigingen, gemiste aansluitingen en afgeschafte treinen: een naamsverandering is volgens de NMBS te verwarrend.

De NMBS ziet een naamsverandering van station 'Etterbeek' naar 'Elsene - Universiteit' niet zitten. Te verwarrend, klinkt het. Maar de gemeenteraad van Elsene zet door als vragende partij, en wil een gesprek met de Belgische spoorwegen.

De naam van het station naast de VUB is al langer een doorn in het Elsense oog. Het station ligt immers op haar grondgebied, en niet op dat van Etterbeek. Daarom wil de gemeenteraad dat station herdopen tot 'Elsene - Universiteit'. Daartoe keurde het vorige maand een motie goed.

Maar de NMBS ziet dat niet zitten, zo melden verschillende Franstalige media. In een reactie per brief laten ze weten dat de naamsverandering te verwarrend is voor de reizigers. Daarenboven negeert de naam ook de vele mensen die in de kantoren rond de universiteiten werken.

Daarmee zit de NMBS op het spoor van minister van Mobiliteit Bellot (MR). Twee Elsense gemeenteraadsleden die ook federaal parlementslid zijn, hadden hem daarover geïnterpelleerd. Ook hij wil geen naamsverandering.

Doorzetten

"De deur wordt hier wel heel erg snel dichtgeslagen", zegt Gautier Calomne (MR) aan Le Soir. "Het kan nochtans, want de NMBS heeft onlangs nog Jemelle veranderd in Jemelle-Rochefort." En ook al wil Calomne niet te fel van leer trekken tegen partijgenoot Bellot, toch zet hij door, en wil hij de NMBS op andere gedachten te brengen.

Gemeenteraadslid Gilles Vanden Burre (Ecolo) schaart zich achter zijn collega. "De burgemeester zei op de laatste gemeenteraad nog dat ze een ontmoeting met de NMBS wil, met Ecolo-Groen (de indiener van de motie, red.) erbij. En als de NMBS het dan nog blijft blokkeren, dan gaan we naar Bellot."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?