NMBS zet ook dit weekend extra treinen in richting kust

Brusselse jongeren trekken met de trein een dag naar Oostende voor plezier en verkoeling Brusselse jongeren trekken met de trein een dag naar Oostende voor plezier en verkoeling
© Ivan Put
| Brusselse jongeren trekken met de trein een dag naar Oostende voor plezier en verkoeling.
© Ivan Put
| Brusselse jongeren trekken met de trein een dag naar Oostende voor plezier en verkoeling.

De NMBS legt dit verlengde weekend opnieuw extra treinen in naar de kust vanwege de verwachte drukte door het aangekondigde warme weer. Dat meldt woordvoerder Bart Crols vrijdag.

Vandaag worden er vier extra treinen heen en terug ingezet, op de lijnen Leuven-Oostende, Hasselt-Blankenberge, Leuven-Blankenberge en Brussel-Oostende.

Tijdens het verlengde weekend zijn er vijf extra treinen heen en terug, zowel op zaterdag, zondag en maandag. Die komen op de lijnen Leuven-Oostende, Welkenraedt-Oostende, Leuven-Blankenberge (twee keer) en Hasselt-Blankenberge.

De treinmaatschappij benadrukt dat de extra treinen bovenop de Kust-Express komen, een aanbod met snelle treinen naar het strand die loopt tot zondag 28 augustus. De NMBS raadt iedereen wel aan zijn reis goed voor te bereiden en de NMBS-app te raadplegen. De reisplanner op de app toont ook de verwachte drukte aan boord van de trein.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?