Nog steeds veel minder files in Brussel

© Ivan Put
| De avondspits in Brussel.

Van maandag 8 tot vrijdag 12 februari is in Vlaanderen 37,3 procent minder verkeer geregistreerd dan in dezelfde periode in 2019. Dat blijkt uit cijfers van het Verkeerscentrum. Vooral in Brussel blijft de filedruk enorm laag.

De coronamaatregelen laten zich nog steeds voelen op de weg. Op de snelwegen in de regio Antwerpen lag de filezwaarte 68 procent lager dan begin februari 2019, op de snelwegen in de regio Brussel was dat 73 procent lager.

Alleen in de Gentse regio is de filedruk zwaarder dan normaal als gevolg van langdurige werkzaamheden. Nadat de totale filedruk ook in de eerste week van februari al wat gedaald was, kende die in de tweede week van februari plots een stevige terugval met 13 procent.

Er reed op werkdagen in de tweede week van februari 37,3 procent minder verkeer op de Vlaamse snelwegen dan twee jaar geleden. In één week tijd daalde het verkeer met 15,6 procent. Het Verkeerscentrum telde 31,5 procent minder autoverkeer en ook 5,8 procent minder vrachtverkeer. Dat heeft wellicht te maken met het winterweer van vorige week, klinkt het

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?