Ochtendspits na weekend van spoorwerken verloopt goed

© Kevin Van den Panhuyzen-BRUZZ

De ochtendspits op het spoor verloopt maandagochtend erg vlot. Na de moderniseringswerken die afgelopen weekend zijn uitgevoerd aan de seininrichting van het Zuidstation, was die ochtendspits de eerste echte test.

De moderniseringswerken gebeurden het afgelopen verlengd weekend en zullen het komend verlengd weekend worden voortgezet. Die van het voorbije weekend verliepen alvast gunstig. De bedoeling was om 65 seinen en 90 wissels om te bouwen, maar er konden al 121 wissels omgebouwd worden.

Ook de eerste ochtendspits na de werken levert geen problemen op. "Voorlopig loopt de ochtendspits heel goed", zegt woordvoerder Frédéric Petit van spoorwegbeheerder Infrabel. "Dat we meer wissels konden ombouwen, zorgt ervoor dat we meer marge hebben. Dat komt ook het treinverkeer ten goede. Er zijn ook heel wat mensen stand-by om indien nodig in te grijpen."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?