Onderzoek naar dodelijk ongeval op Brusselse buitenring

© Saskia Vanderstichele

Bij een ongeval op de Brusselse buitenring, ter hoogte van Sint-Stevens-Woluwe, is dinsdagnamiddag de bestuurder van een bestelwagen om het leven gekomen. Zijn passagier raakte zwaargewond. Het parket heeft een verkeersdeskundige aangesteld om de juiste oorzaak van het ongeval na te gaan.

Het ongeval vond dinsdagnamiddag plaats, in de staart van een file ter hoogte van de verkeerswisselaar in Sint-Stevens-Woluwe. Een bestelwagen werd achteraan in de file aangereden door een vrachtwagen waardoor de bestelwagen geplet raakte tussen de aanrijdende vrachtwagen en zijn voorligger, een andere vrachtwagen. De bestuurder van de bestelwagen overleed ter plekke, zijn passagier werd zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht.

De chauffeur van de aanrijdende vrachtwagen moest een alcohol- en drugstest afleggen maar die bleek negatief. Het parket Halle-Vilvoode stelde een verkeersdeskundige aan en die heeft de betrokken voertuigen in beslag laten nemen voor verder onderzoek. Zo zal nagegaan worden of er sprake is van onoplettendheid in hoofde van de aanrijdende chauffeur of een onvoorzien manoeuvre van de bestuurder van de bestelwagen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?