| (archiefbeeld)

File op binnenring in Jette, rijbaan wel vrijgemaakt

© Belga
29/06/2023
Updated: 29/06/2023 10.42u

Op de Brusselse binnenring is het zware ongeval ter hoogte van Jette afgehandeld en is de rijbaan vrijgemaakt. Dat meldt het Vlaams Verkeerscentrum. Op die binnenring en op de E40 vanuit Gent is het wel nog meer dan een uur filerijden.

Het was donderdagochtend extra lang aanschuiven op de E40 naar Brussel en op de Brusselse binnenring. Oorzaak was een ongeval ter hoogte van Jette, waardoor de linker- en middenrijstrook versperd raakten. Om 07:15 uur raakten drie voertuigen er betrokken in een kop-staartaanrijding. Dat veroorzaakte meteen lange files, waar het aanschuiven was vanaf Ruisbroek, en op de E40 vanuit Gent, waar bestuurders in de file stonden vanaf Aalst.

"Jette is zowat het meest verzadigde verkeerspunt in Vlaanderen, als het daar misloopt, geeft dat steeds meteen grote hinder", klinkt het bij het Vlaams Verkeerscentrum. "De binnenring is nu vrijgemaakt maar het zal nog enige tijd duren voor de files zich hebben opgelost."

Het verkeer dat vanuit Halle of Itter de E19 naar Antwerpen wil nemen, krijgt de raad de buitenring te volgen. Hetzelfde geldt voor wie vanuit Itter de A12 naar Antwerpen op wil.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel, Jette, Mobiliteit, file, E40, Brusselse binnenring, ochtendspits, verkeersongeval

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni