Ongevallen sturen verkeer naar Brussel in de war

© Vlaams Verkeerscentrum
| Drie ongevallen leverden files op richting Brussel.
Updated: 10-08-2020 - 12:59

Het verkeer naar en rond Brussel ondervindt maandagochtend flink wat hinder van drie ongevallen. Eén daarvan gebeurde op de buitenring, ter hoogte van Beersel. Twee andere vonden op een kilometer van elkaar plaats, op de E40 richting Brussel ter hoogte van Ternat. Een motorrijder kwam daarbij om het leven. Intussen zijn de rijvakken op beide plaatsen vrijgemaakt.

Het ongeval op de buitenring vond omstreeks 09.00 uur plaats. Daar is een bestelwagen met aanhangwagen in nog onduidelijke omstandigheden verongelukt. De bestelwagen is op zijn flank terechtgekomen terwijl de aanhangwagen ondersteboven is geëindigd. Het voertuig dat tegen de bestelwagen botste, reed na de aanrijding door zonder te stoppen, zodat er volgens de federale politie sprake is van vluchtmisdrijf.

Door het ongeval zijn twee rijstroken versperd. Het Vlaams Verkeerscentrum raadt dan ook aan om de omgeving te vermijden. Wie vanuit de knooppunten Machelen, Strombeek-Bever of Groot-Bijgaarden de E19 naar Bergen of Charleroi wil nemen, rijdt best via de binnenring.

Hinder op E40 naar Brussel

Op de E40 van Gent naar Brussel is de situatie ter hoogte van Ternat nog ernstiger. Daar zijn bij een eerste ongeval drie voertuigen op elkaar ingereden terwijl zowat een kilometer verder bij een tweede ongeval een motorrijder om het leven is gekomen. De juiste omstandigheden van dat ongeval zijn nog onduidelijk en moeten verder onderzocht worden.

Ook hier is nog niet duidelijk of er slachtoffers zijn maar op beide plekken is er slechts één rijstrook beschikbaar, waardoor er al een file van een achttal kilometer staat. Wie vanuit Gent naar Hasselt wil, rijdt best om via Antwerpen, en wie vanuit Gent naar Brussel wil, doet dat best via de E17, de N16 en de A12.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?