| (archiefbeeld) Tijdens de 16de editie van de Strapdag gaan zo veel mogelijk kinderen met de fiets of te voet naar school.

Ook in Brussel maken scholen zich op voor 16e Strapdag

© Belga
16/09/2022

Vrijdag 16 september vindt de jaarlijkse Strapdag plaats, de jaarlijkse autoluwe schooldag in Vlaanderen en Brussel. Tijdens de 16de editie gaan zo veel mogelijk kinderen met de fiets of te voet naar school. Op die manier worden auto's geweerd in de schoolomgeving en zouden kinderen, na een fikse wandeling of fietstocht, ook frisser in de klas zitten. Verschillende scholen organiseren activiteiten rond de Strapdag.

Vrijdag start de Week van de Mobiliteit. Traditiegetrouw vindt bij de start de Strapdag plaats, waarbij schoolgaande jeugd en hun ouders gemotiveerd worden om, minstens voor één dag, de wagen aan de kant te laten en te voet of met de fiets naar school te komen. Dat heeft niet alleen een effect op een rustigere en veiligere schoolomgeving maar kinderen zouden ook frisser en met betere concentratie in de klas zitten.

Via de campagne 'Samen Sterk Strappen' sensibiliseren en motiveren scholen alle ouders en kinderen om zich actief naar school te verplaatsen. "Het stopt niet bij die éne dag, maar het is belangrijk om dit te blijven tijdens de rest van het schooljaar", klinkt het bij de organisatie.

Het jaarthema 'solidariteit' is verwerkt in het gloednieuwe Straplied en de verschillende Strapactiviteiten die op het programma staan. De campagne is een initiatief van Het Octopusplan en kadert binnen de Week van de Mobiliteit die doorgaat van 16 tot 22 september 2022. Alle activiteiten zijn terug te vinden via https://www.octopusplan.info/campagnes/strapdag.

Week van de Mobiliteit 2022

In het mobiliteitsdebat gaat de discussie vandaag vooral over het schrappen van rijstroken en parkeerplaatsen. Hoe overstijgen we dat en werken we aan de mobiliteit van de toekomst?

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni