Ook deelstepaanbieder Circ houdt winterslaap

© Circ
| De elektrische deelsteps van Circ zijn vanaf de lente opnieuw beschikbaar.

De steps van Circ – vroeger Flash – zijn volledig verdwenen uit het straatbeeld. Het Duitse bedrijf trekt zich tijdens de winter terug uit Brussel om een aantal analyses uit te voeren. De bedoeling is wel dat Circ terugkeert in de lente.

Behalve de steps van Poppy, is ook de vloot van Circ tijdelijk verdwenen. Het Duitse bedrijf maakt gebruik van de winter om een aantal analyses te maken. “De gebruikerscijfers liggen tot 50 procent lager in de winter in vergelijking met de zomer”, zegt oprichter Lukasz Gadowski. “Het is er dus de ideale periode voor.”

Intussen gaan de elektrische steps ook in onderhoud. Circ liet ook weten dat het zijn operationele werking zal aanpassen. “We moeten efficiënter zijn. Uit de voorbije zomer kunnen we daaromtrent lessen trekken”, aldus Gadowski. De Duitse aanbieder wil ook de batterijen van de steps vervangbaar maken, maar het is niet duidelijk of dat tijdens het winteronderhoud zal gebeuren.

Gebruikers die nog overblijvend krediet hebben, kunnen via de app de klantendienst contacteren voor een terugbetaling.

Lime en Dott blijven over

Het Amerikaanse Lime, met 1.800 steps de grootste speler in Brussel, volgt de strategie van een winterslaap niet. “Hoewel we in vergelijking met de zomer twintig procent minder ritten registreerden, is het niet de bedoeling om steps uit rotatie te halen. Er rijden er namelijk nog meer dan genoeg”, zegt Romain Dekeyser aan BRUZZ.

Enkel wanneer er sneeuw valt, worden de steps van Lime uit veiligheidsoverwegingen niet meer op straat gedeponeerd. Ook het Frans-Nederlands Dott, met zo’n 1.500 steps de tweede speler in Brussel, hanteert die veiligheidsmaatregel. Lime en Dott blijven de twee enige aanbieders van steps in Brussel.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?