Steps van Poppy uit straatbeeld 'voor onderhoud'

© Poppy
| Poppyrijders op steps trotseren de kasseien

Wie de voorbije dagen een step van Poppy zocht in Brussel, kwam van een kale reis terug. Volgens de aanbieder zijn de voertuigen allemaal tegelijk in onderhoud.

Poppy biedt in Brussel zowel deelauto's, scooters als steps aan, allemaal elektrisch. Recent verdwenen de steps echter uit het straatbeeld en ook uit de app.

Het bedrijf zelf bevestigt dat de steps zijn weggehaald, maar dat zou maar tijdelijk zijn. "De steps ondergaan een onderhoud," klinkt het. "Het is het juiste moment, want met dit weer worden ze ook minder gebruikt."

Wanneer de steps terug beschikbaar zullen zijn, kan het bedrijf niet zeggen. De Facebookpagina van het bedrijf, die regelmatig updates krijgt, maakt ook geen melding van de onderhoudsactie.

De doornroosjesslaap van Bird

De maatregel herinnert wat aan de communicatie van Bird, dat vorige winter ook liet weten dat zijn steps een korte winterpauze zouden houden wegens de kerstvakantie. Ondertussen verliep bijna een jaar en de steps van Bird verkeren nog steeds in een diepe winterslaap. Recent bleek ook nog dat Jump zijn deelfietsen terugtrok uit gevoelige Brusselse wijken met meer vandalisme.

Een woordvoerster van Poppy verzekert dat de steps wel degelijk terugkomen. "Dit gaat echt gewoon om een onderhoud."

In Antwerpen biedt Poppy ondertussen wel nog steeds auto's, scooters en steps aan.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?