| Een deelauto van Poppy

Poppy zal auto's, scooters én steps aanbieden

© Belga
20/06/2019

In de eerste twee weken van juli wordt het aanbod van alternatieve vervoersmiddelen in de hoofdstad verder uitgebreid. Autodeelplatform Poppy lanceert dan nog eens een honderdtal scooters en een tweehonderdtal steps en biedt zo als eerste verdeler een totaalpakket van vervoersmiddelen aan.

"We willen de drie voertuigen volledig beheersen en ze zijn bovendien complementair. Je kan grote boodschappen enkel doen met een auto of met drie geraak je niet op een scooter, maar omgekeerd is het soms misschien handiger om snel de step te nemen", stelt Vincent Haarscher, CEO van Poppy.

Eerder werd al bekend dat Poppy in Brussel vanaf de zomer ook de diensten van autodeelplatform Zipcar overneemt. Het aantal verdelers van deelvoertuigen groeit snel in Brussel, maar een limiet komt er mogelijk niet, want de alternatieve vervoersmiddelen worden gezien "als een belangrijke aanvulling op het vervoer", stelt de woordvoerster van Brussel Mobiliteit Inge Paemen.

De gewestadministratie lanceert vrijdag ook een bewustmakingscampagne voor steprijders rond hun rijgedrag in het verkeer.

Deze donderdag lanceerde ook Hive een stepvloot in Brussel, die op termijn zal aangroeien tot 800 voertuigen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Mobiliteit , elektrische step , Hive , poppy

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni