Brussel Kiest 2019 Didier Gosuin (Défi) lg

| Brussel Kiest 2019 Didier Gosuin (Défi) lg

Ook Gosuin vindt parkeerbeleid Van den Brandt overdreven

© BRUZZ
17/12/2021

Ook afscheidnemend Oudergems burgemeester Didier Gosuin (Défi) vindt het mobiliteitsbeleid van minister Elke Van den Brandt (Groen) buitensporig. Dat ze de parkeertarieven tot wel zes keer duurder wil maken, kan bij de voormalige minister niet door de beugel. “Er zijn andere manieren om haar doelstellingen te bereiken.”

Dat zegt Didier Gosuin vrijdag aan de collega’s van BX1.

Van den Brandt verliet donderdag met slaande deuren de ministerraad, omdat er voornamelijk van de PS tegenkanting kwam tegen de nieuwe parkeertarieven die ze had voorgelegd. Volgens de krant L'Echo voorziet het ontwerpdecreet in een verhoging van de parkeerboetes van 25 naar 40 euro en een verhoging van de minimumkostprijs van de bewonerskaart van 10 naar 60 euro.

Volgens Gosuin, die straks de Brusselse politiek verlaat, past een herziening van de parkeertarieven binnen de doelstellingen die op de klimaatconferentie in Glasgow zijn vastgelegd. Maar volgens de burgemeester van Oudergem is de timing van de maatregel ongepast. “Want de koopkracht van alle Belgen daalt door de crisis. Extra druk op de portefeuille leggen, is dan onwenselijk.

MR kondigt protest aan

Gosuin stelt dat een prijsstijging van 600 procent overdreven is. “Ik denk dat er andere manieren zijn om de doelstellingen te bereiken. Enkel een prijsstijging zal geen grote impact hebben. Je moet een gebalanceerde hervorming doorvoeren door ook naar andere parameters te kijken”, zegt de ex-minister aan BX1. Hij begrijpt dus de ‘njet’ van meerderheidspartij PS.

Oppositielid en MR-fractievoorzitter in het Brussels parlement Alexia Bertrand spreekt over “groene belastingwoede". "Ik denk dat we ongelooflijk laat zijn wat alternatieven in Brussel betreft. Dus, nogmaals, de oplossing die wordt voorgesteld, is om de burger cash te laten betalen”, aldus Bertrand, die fel protest aankondigde tegen het ontwerpdecreet van Elke Van den Brandt.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Oudergem, Mobiliteit, Didier Gosuin, parkeertarieven, Elke Van den Brandt

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni