Op- en afrit E314 in Holsbeek richting Brussel vier dagen afgesloten

(archiefbeeld)
(archiefbeeld)

De op- en afrit van de E314 in Holsbeek, in de richting van Brussel, wordt van woensdag 11 tot en met zaterdag 14 augustus afgesloten voor het verkeer. De afsluiting kadert in de aanleg van een spitsstrook richting Lummen.

De E314 tussen Wilsele en Aarschot wordt helemaal heringericht voor de komst van de spitsstrook. De middenberm van de snelweg wordt smaller, zodat er aan de zijkant ruimte vrijkomt voor een extra rijstrook. Ook aan het complex van Holsbeek moeten enkele aanpassingen gebeuren. De op- en afrit richting Brussel worden iets breder gemaakt en aangepast aan de toekomstige situatie.
De ingrepen gebeuren tussen woensdagochtend 11 augustus (5 uur) en zaterdagavond 14 augustus (22 uur).

Als alternatief voor de werken aan de afrit kan men de snelweg verlaten in Aarschot, of doorrijden tot in Herent en daar keren om de afrit Wilsele/Kessel-Lo richting Lummen te nemen. Opgelet: ook de afrit Wilsele/Kessel-Lo richting Leuven/Brussel is momenteel afgesloten, en dat nog tot 15 augustus. Als alternatief voor de oprit Holsbeek naar Leuven/Brussel kan je in Aarschot of Wilsele/Kessel-Lo de snelweg oprijden.

De werken op de E314 duren nog tot dit najaar. Dan is het wegdek van de snelweg helemaal vernieuwd en is ook de spitsstrook richting Lummen klaar voor gebruik. Volgens de huidige planning kan eind oktober de spitsstrook voor het eerst gebruikt worden.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?