Naamsepoort binnenkort afgesloten wegens wegwerkzaamheden

© Atelier d'Architecture de Genval
| Simulatiebeeld van de nieuwbouw aan de Naamsepoort, met identitieke gevel.

In augustus start de laatste fase van de heraanleg van de Elsensesteenweg. De wegenwerken konden nog niet eerder worden afgewerkt door een grote bouwwerf aan de Naamsepoort.

Vorige week werd dan wel het vernieuwde Fernand Cocqplein ingehuldigd, maar daarmee is de werfellende op en rond de Elsensesteenweg nog niet helemaal voorbij. In augustus, na de zomerkoopjes, begint de laatste fase van de heraanleg. Die zou drie maanden duren, zo laat burgemeester Christos Doulkeridis (Ecolo) optekenen in La Libre Belgique.

Het meeste werk moet nog gebeuren aan de Naamsepoort. Daar werd nog maar aan één kant een nieuwe wegbekleding gelegd. Dat heeft te maken met een grote bouwwerf die sinds de lente van 2017 het andere voetpad heeft ingenomen. Het hoekgebouw waar jarenlang een vestiging van hamburgerketen Quick huisde ging er tegen de vlakte. Aan de nieuwbouw, met identieke gevel, wordt nog volop gewerkt.

Door de grote privéwerf was het niet mogelijk om de heraanleg daar te voltooien tegelijk met het Fernand Cocqplein, bevestigt het kabinet van minister van Openbare Werken Pascal Smet (SP.A). Ook nabij het kruispunt met de Vredestraat moet de afwerking overigens nog gebeuren. Ook daar was het wachten tot de bouw van, in dit geval, een nieuw hotel zijn beslag krijgt.

Eens alle werven afgerond wil het gemeentebestuur met een nieuw voorstel komen voor de mobiliteit in de buurt. Het idee om de Elsensesteenweg ook na 19 uur te sluiten voor autoverkeer werd eerder afgewezen door bewoners van omliggende straten. Ondertussen belooft burgemeester Doulkeridis nieuwe signalisatie om verwarring te vermijden.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?