Elsensesteenweg blijft dan toch 's avonds open voor verkeer

© PhotoNews
| De heraangelegde Elsensesteenweg.

De Elsensesteenweg in Elsene wordt dan toch niet permanent gesloten voor autoverkeer. Dat werd donderdagavond beslist op een ontmoeting tussen bewoners en burgemeester Christos Doulkeridis (Ecolo).

Doulkeridis vertelt aan Le Soir dat hij geluisterd heeft naar de bezwaren van de bewoners van niet alleen de Elsensesteenweg zelf, maar ook de aanpalende straten: "Ik heb altijd gezegd dat ik in staat ben mijn inzichten te veranderen en te luisteren naar argumenten."

De burgemeester beseft, ondanks dat hij meermaals publiekelijk verkondigde voor een volledig verkeersvrije Elsensesteenweg te zijn, dat de plannen voorlopig on hold moeten blijven. "We kunnen dit niet doorvoeren zonder begeleidende maatregelen voor de aanpalende en parallele wegen", zei hij aan Le Soir.

Hij sprak daarbij onder meer over aanpassingen aan de wegen, snelheidscontroles en het afraden van automobilisten om de auto in de wijk te gebruiken. "Wij zijn voor een globale reductie van het autoverkeer in Brussel, maar niet tegen mobiliteit."

Taxi's, bussen en geautoriseerde voertuigen

Concreet betekent de aankondiging van de burgemeester dat, vanaf de heropening van het Fernand Cocqplein op 17 mei, autoverkeer op de Elsensesteenweg is toegelaten tussen 19u en 7u. Overdag zijn alleen taxi's, bussen en geautoriseerde voertuigen toegelaten tussen het Fernand Cocqplein en de Naamsepoort.

Momenteel is dat ook al het geval op het deel van de Elsensesteenweg dat al opengesteld is. Die wisselende situatie en de onduidelijke verkeersborden daarover leidden ertoe dat veel automobilisten toch de voetgangerszone inreden. Hiervoor werd al voor 2 miljoen euro aan boetes uitgeschreven.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?