Bus 71 krijgt eigen bedding op Kleine Ring

© Brussel Mobiliteit
| Bus 71 krijgt een eigen bedding op de Kleine Ring (simulatiebeeld gezien vanaf het Troonplein richting Naamsepoort)
Updated: 31-10-2018 - 15:43

Ter hoogte van het Troonplein is begonnen met de aanleg van een busbaan in twee richtingen op de Regentlaan. Daarmee hoeft bus 71 zich straks niet meer te mengen met het autoverkeer op de Kleine Ring.

Na het weren van het gros van het autoverkeer uit de Elsensesteenweg (zij het met vallen en opstaan), moet een stukje eigen bedding een ritje met bus 71 nog een beetje vlotter maken. De lijn tussen de ULB en het stadscentrum is een van de drukste van Brussel.

Eens de busbaan af is, zullen de bussen richting binnenstad al aan de Naamsepoort de Kleine Ring oversteken en als het ware in tegenrichting naar de Hertogstraat rijden. Ze vermijden zo het drukke verkeer aan Troon. “Dit is bedoeld om de stiptheid van bus 71 te verbeteren,” zegt Inge Paemen van Brussel Mobiliteit.

De aanleg zou nog een tweetal maanden duren. Voor de busbaan moeten enkele parkeerplaatsen wijken. Langs de bedding komt een tweede bomenrij, parallel met de bestaande. De huidige ventweg wordt dan weer een fietspad in twee richtingen. De werf is dan ook een onderdeel van het plan om overal op de Kleine Ring de fietsfaciliteiten gevoelig te verbeteren.

Nutsbedrijven

De heraanleg ter hoogte van het Troonplein is meteen definitief. Voor het hoofdkantoor van Axa komt in eerste instantie een tijdelijke busbaan. "De nutsbedrijven moeten op dat stuk nog werken uitvoeren, maar die zijn waarschijnlijk pas voor eind 2019", zegt Mathias Dobbels, woordvoerder van minister van Openbare Werken Pascal Smet (SP.A). "Om eerder al een oplossing te bieden voor de bus en de fietsers hebben de werf al opgestart. De definitieve aanleg daar zal volgen na de passage van de nutsbedrijven."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?