© Kevin Van den Panhuyzen/BRUZZ

Openbaar onderzoek gestart voor permanent fietspad Wetstraat

© BRUZZ
08/06/2023

Het openbaar onderzoek voor het permanente fietspad in twee richtingen in de Wetstraat is geopend en loopt nog tot 6 juli. Het tijdelijke tweerichtingsfietspad dat aan het begin van de coronapandemie werd ingevoerd, wordt zo behouden en dat betekent dat de Wetstraat permanent van vier naar drie rijstroken gaat.

De fietspaden worden aangelegd in twee richtingen langs een deel van de Wetstraat, meer bepaald tussen de Kunstlaan en de Karel de Grotelaan. Het gaat om fietspaden over een lengte van ongeveer 850 meter.

In mei 2020 werd één van de vier rijstroken voor auto's op de Wetstraat geschrapt om plaats te maken voor een tweerichtingsfietspad op de zuidelijke kant van de drukke verkeersas. Het was al langer aangekondigd dat die tijdelijke 'coronafietspaden' permanent gemaakt zullen worden.

De destijds tijdelijke opstelling kaderde in de coronapandemie en de sociale afstand die men toen moest houden, maar vooral door het snel stijgende aantal fietsers. De fietsinfrastructuur die tot dan bestond op de Wetstraat was onvoldoende.

Op langere termijn plant het Gewest een grondigere heraanleg van de hele Wetstraat. Dan zou ook de noordelijke kant van die straat een volwaardig fietspad moeten krijgen.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie