Overdekte winkelgalerij Passage du Nord Officiële heropening Noorddoorgang in zijn oorspronkelijke staat uit 1882 hersteld

| De overdekte winkelgalerij Passage du Nord is in 2018 hersteld in zijn oorspronkelijke staat uit 1882.

Openbaar onderzoek start voor nieuwe co-housing in Noorddoorgang

EC
© BRUZZ
20/04/2021

De overdekte galerij tussen de Nieuwstraat en de Adolphe Maxlaan krijgt een grondige make-over. De colivinggroep Cohabs wil er gedeelde woningen en werkplekken inrichten.

Dat schrijft de krant L’Echo. Het openbaar onderzoek is gepubliceerd op de website van de Stad Brussel. Wie wil, kan vanaf deze woensdag nog tot 20 mei opmerkingen over de plannen indienen. Het kabinet van Brussels schepen voor Stedenbouw Ans Persoons (Vooruit) laat weten dat de plannen woensdag online komen.

De plannen van Cohabs gaan over 64 kamers van het vroegere Hotel Métropole aan het De Brouckèreplein. Die kamers komen uit op de Noorddoorgang, een geklasseerde winkelgalerij uit 1882. Cohabs wil de kamers samenvoegen tot vier gedeelde woningen. Er komen verder nog coworkingruimtes, een gedeelde sportzaal en een moestuin op het dak. Tenslotte voorzien ze nog 2.860 vierkante meter aan handelsruimtes in de galerij, schrijft L’Echo.

Cohabs heeft al een erfpacht afgesloten met de eigenaars van het gebouw voor de komende 27 jaar. Met 64 kamers zou deze cohousing “de grootste van België” worden, zei de CEO van Cohabs vorig jaar in L’Echo.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni