Opnieuw volle treinen richting de kust

© BRUZZ
| Brusselse jongeren enkele weken geleden op het perron voor de trein naar Oostende. Het mooie weer zorgde vandaag voor overvolle treinen.

Een aantal reizigers kon niet meer mee op de trein vanuit Brussel naar Oostende zaterdagvoormiddag. Het mooie weer zorgt voor overbezette treinen, dus moest de NMBS enkele reizigers weigeren.

Enkele reizigers mochten vanmorgen de trein naar Oostende niet op, laat een lezer weten aan BRUZZ. "Mensen worden zonder reden geweigerd op de kusttrein", schrijft hij.Navraag bij spoorwegmaatschappij NMBS leert dat het enkel gaat over de trein die om 11.08 uur vertrok in Brussel-Zuid richting Oostende.

"Die trein zat vol en in het kader van de huidige veiligheidsmaatregelen kunnen wij geen overbezette treinen toelaten", aldus woordvoerder Bart Crols van de NMBS. Zelfs in coronatijd is een trein pas 'vol' als alle stoelen bezet zijn en enkele mensen nog comfortabel in het gangpad kunnen staan. "De eerdere treinen naar Oostende waren vanochtend ook al goed bezet, maar we hebben enkel voor die ene specifieke verbinding het stop-and-go-principe moeten hanteren." Dat betekent dat enkele passagiers niet meer mee mogen.

File in Brussel-Zuid richting kust
© BRUZZ
| Tijdens de warme zomerdagen was het al lang aanschuiven voor een plaats op de kusttrein. (archiefbeeld)

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?