Paniek bij handelaars Hoogstraat over ingrijpende wegenwerken

© BRUZZ
16/08/2018

Vanwege uitgebreide werken aan de nutsvoorzieningen in de Hoogstraat, hartje Marollen, zou de straat er vier maanden lang opengebroken bijliggen. En dat zorgt voor grote ongerustheid bij de lokale handelaars, die vrezen voor hun omzet. Volgens het stadsbestuur, dat toestemming moet geven voor de werken, is er nog niets belist over de timing van de werken.

Paniek in de Hoogstraat. Afgelopen zaterdag kregen enkele handelaars een brief in de bus, waarop stond dat de hele Hoogstraat vanaf 15 oktober, de dag na de gemeenteraadsverkiezingen, een werf wordt. De nutsvoorzieningen - gas, elektriciteit en waterleiding - moeten vervangen worden. Vier maanden lang zal er dus amper tot geen autoverkeer meer mogelijk zijn tussen de Hallepoort en de Kapellekerk. Enkel de supermarkten Lidl en Delhaize zouden leveringen kunnen ontvangen.

De handelaars hebben een advocaat onder de arm genomen en verzamelen vrijdag 17 augustus in het café Chez Alex in de Hoogstraat om te vergaderen over de kwestie. Ze hebben ook Marion Lemesre (MR), Brussels schepen voor Middenstand, en Els Ampe (Open VLD), schepen voor Mobiliteit, uitgenodigd voor de vergadering.

'Nog niets beslist'

In een reactie aan BRUZZ laat schepen Ampe weten dat Sibelga en Vivaqua een aanvraag hebben ingediend om te werken. "Maar dat is nog niet goedgekeurd door het college," klinkt het in een korte reactie. "Een goede coördinatie is belangrijk."

Of dat de handelaars sust, is nog maar de vraag. De winkeliers van de Hoogstraat klagen vooral het gebrek aan communicatie en informatie aan. "Veel officiële informatie is er nog niet," klinkt het. "Enkel één officiële mail, bekomen op onze vraag, met daarin de voorlopige maatregelen rond de uitvoering van de werken."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad , Mobiliteit

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni