Stukje Hoogstraat wordt autovrij

AL
© brusselnieuws.be
20/11/2014

De Hoogstraat wordt autovrij tussen de Kapellekerk en de Rollebeekstraat tegen de zomer van 2015. Daarna starten de werkzaamheden voor de reeds aangekondigde parking onder het Vossenplein.

De Rollebeekstraat is al grotendeels autovrij. De stad Brussel trekt die zone door tot het pleintje aan de Keizerlaan en tot het plein voor de Kapellekerk.

“We willen een voetgangerszone van de Zavel creëren”, zegt schepen van Mobiliteit van de stad Brussel Els Ampe aan brusselnieuws.be.

Auto’s en bussen zullen enkel nog langs de Kapellestraat kunnen rijden. De Kapellestraat moet daarvoor wel tussen een halve meter en een meter verbreden.

“Die verbreding is al lang gepland”, aldus nog schepen Ampe. “Nu al is het krap wanneer twee bussen van lijn 95 elkaar daar kruisen.”

Parking Vossenplein
De autovrije zone bij de Kapellekerk moet er komen tegen volgende zomer. Daarna, in 2016, starten de werkzaamheden voor de nieuwe ondergrondse parking die onder het Vossenplein is gepland.

Die werd eerder deze maand aangekondigd en past in het plan van het Brusselse stadsbestuur om meer ondergrondse parkeerplaatsen te creëren.

De bouw van de parking onder het Vossenplein zou anderhalf jaar duren.

De marktkramers van de vlooienmarkt op het Vossenplein moeten tijdens de werkzaamheden mogelijk verhuizen naar het vernieuwde plein voor de Kapellekerk. “Dat is nog niet zeker,” zegt Ampe, “maar als de marktkramers moeten verhuizen, is dat nieuwe pleintje een optie.”

De parking onder het Poelaertplein, vlakbij de Marollen, wordt binnen de plannen voor meer ondergrondse parkeerplaatsen ook uitgebreid.

Vossenplein

De Stad Brussel plant een ondergrondse parking onder het Vossenplein. De parking is een van de vier nieuwe parkings in de Vijfhoek, die voor bijkomende parkeerplaatsen moet zorgen in het centrum. Buurtbewoners, handelaars en marktbezoekers zijn er niet gerust in. U leest er alles over in ons dossier.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving , Vossenplein

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni