Marollen: wel nieuwe ondergrondse parking aan Noord-Zuidverbinding

KH, SVG
© brusselnieuws.be
26/02/2015

De parking onder het Vossenplein mag dan geschrapt zijn, er komt wel degelijk een nieuwe ondergrondse openbare parking in de wijk. Dat zeggen zowel burgemeester Yvan Mayeur (PS) als schepen Els Ampe (Open VLD). Wellicht komt die parking vlak naast de Noord-Zuidverbinding, bij de plek waar nu al een parkeerruimte van de Brusselse Haard is.

Burgemeester Mayeur kondigde donderdag aan dat de parking onder het Vossenplein van de baan is.

De burgemeester liet meteen ook uitschijnen dat er een nieuwe parkeermogelijkheid komt in de buurt van de Kapellekerk. Daarvoor komt er opnieuw een lastenboek.

Navraag leert dat het stadsbestuur daarvoor een bestaande ondergrondse parking op het oog heeft nabij de Kapellekerk. “Ik ken de buurt erg goed en heb een voorstel gedaan”, zegt Mayeur. “Er moet niet noodzakelijk gegraven worden.”

De nieuwe parking staat volgens Mayeur los van de discussie rond het Vossenplein.

Kerkbezoekers blokkeren buurt
“De problematiek van de bestelwagens daar lossen we op met nieuwe parkeerzones op de Waterloolaan. Deze parking is een antwoord op een andere kwestie: de buurt rond de Kapellekerk zit vaak muurvast door de talrijke gebruikers van de kerk. Die wordt onder meer gebruikt door de Poolse gemeenschap. De handelaars in de buurt, zoals de uitbaters van ‘Au bon repos’ of ‘Meublia’ klagen daar al een tijd over.”

Over de exacte locatie van de nieuwe parking wil noch Mayeur noch Ampe iets kwijt. De burgemeester wil enkel zeggen dat er twee scenario’s zijn, waarvan een het gebruiken van een bestaande ruimte inhoudt.

Brusselse Haard
Onze redactie vernam uit goede bron dat die locatie wel eens de parking van de Brusselse Haard zou kunnen worden. Die heeft enkele sociale woonblokken vlak naast de Noord-Zuidverbinding. De parking onder het plein voor de blokken zou nu slechts door een veertigtal wagens gebruikt worden en kan mogelijk uitgebreid worden, door een bouwlaag toe te voegen. Zover is het echter nog niet. Onder meer de Brusselse Haard moet dan akkoord gaan.

Schepen voor Openbare Werken en Mobiliteit Els Ampe houdt het er ondertussen op dat er gewoon een nieuwe parking wordt gegraven nabij de Kapellekerk, volgens dezelfde formule als het Vossenplein. “We werken met nagenoeg hetzelfde lastenboek en weer met een privépartner en het wordt een nieuwe, te graven parking.”

De burgemeester ontkent dat er sowieso gegraven wordt. “Mevrouw Ampe kent de locatie in kwestie nog niet. We verduidelijken dat binnenkort op het college.”

Els Ampe en Joost Vandenbroele van stadsvereniging Bral waren donderdag ook te gast in de studio van tvbrussel:

Vossenplein

De Stad Brussel plant een ondergrondse parking onder het Vossenplein. De parking is een van de vier nieuwe parkings in de Vijfhoek, die voor bijkomende parkeerplaatsen moet zorgen in het centrum. Buurtbewoners, handelaars en marktbezoekers zijn er niet gerust in. U leest er alles over in ons dossier.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Samenleving, Vossenplein

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni