Rumoerige zitting gemeenteraad over parkings

© Twitter/pagaillebxl
© Twitter/pagaillebxl

Tussen de 200 en de 300 mensen protesteren op de Brusselse gemeenteraad tegen de geplande parking onder het Vossenplein. De zitting zelf verloopt rumoerig, een medewerker van de Stad Brussel raakte gewond aan zijn hand tijdens duw- en trekwerk.

Op het Brusselse Stadhuis buigt de gemeenteraad zich over het nieuwe circulatieplan en de aangekondigde ondergrondse parkings.

De zitting verloopt volgens berichten erg rumoerig. Voorstanders van de parkings worden uitgejouwd, terwijl er gejuich is voor de tegenstanders. Burgemeester Yvan Mayeur (PS) liet al enkele mensen uit de raadszaal verwijderen omdat ze te veel lawaai maakten. Daarbij is een medewerker van de stad Brussel gewond geraakt aan de hand. Hij is afgevoerd naar het ziekenhuis.

Bij de verwijdering ontstond bij de mensen die de zitting buiten de raadszaal volgden ook tumult, met zeer veel geroep en gebonk op deuren tot gevolg.

De oppositie probeerde ook het punt over de ondergrondse parkings uit te stellen, maar hun voorstel daarover werd tijdens een stemming verworpen.

Bij de start van de gemeenteraad waren er zo’n 200 à 300 actievoerders aanwezig op het binnenplein van het Stadhuis. Ze willen ook een petitie afgegeven met daarop 13.000 handtekeningen tegen de bouw van de parking onder het Vossenplein. De opkomst in het Stadhuis is lager dan verwacht. Via Facebook hadden meer dan 2.700 mensen hun komst bevestigd. De deuren van het stadhuis werden na een tijdje wel gesloten om de toeloop tegen te houden.

Het protest op de gemeenteraad komt er nadat op het Vossenplein zelf al 24 uur lang een festival had plaats gevonden tegen de geplande parking.

Vossenplein

De Stad Brussel plant een ondergrondse parking onder het Vossenplein. De parking is een van de vier nieuwe parkings in de Vijfhoek, die voor bijkomende parkeerplaatsen moet zorgen in het centrum. Buurtbewoners, handelaars en marktbezoekers zijn er niet gerust in. U leest er alles over in ons dossier.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?