Zondag en maandag actie tegen parking onder Vossenplein

© brusselnieuws.be
27/11/2014

Actievoerders willen maandag samenkomen op de Brusselse gemeenteraad tegen de geplande parking onder het Vossenplein in de Marollen. Voor het evenement beloofden al 1.800 mensen hun komst. Zondag is ook een actie op het plein gepland.

Maandag staan op de Brusselse gemeenteraad zowel de parkingplannen als het circulatieplan voor de Stad op de agenda. De meerderheid zal daar meer dan waarschijnlijk haar goedkeuring geven aan een oproep om kandidaat-uitbaters voor de parkings te zoeken.

Via sociale media wordt opgeroepen om bij de start van de gemeenteraad om 16 uur te verzamelen op de Grote Markt en zo te protesteren. Het initiatief gaat uit van actievoerders achter de groep 'We Love Jeu de Balle'. Zij willen onder geen beding een parking onder het Vossenplein in De Marollen. Daar plant de Stad een van de vier bijkomende ondergrondse parkings binnen de Vijfhoek.

Ziel van het plein
“Als het punt op de agenda wordt goedgekeurd dan geeft de Stad de toelating om het Vossenplein te vernielen en de ziel van het plein volledig weg te nemen”, klinkt het in de oproep.

Op Facebook werd woensdag een evenementenpagina aangemaakt voor de betoging. Op een dag tijd bevestigden al meer dan 1.800 mensen hun komst.Ter vergelijking: voor de laatste Pic Nic The Streets in Elsene en aan de Ninoofsepoort, zegden uiteindelijk ongeveer 800 mensen toe.

Ook zondag wordt er op de middag een actie gepland op het Vossenplein zelf.

Het protest via het internet en sociale media tegen de parking blijft ondertussen ook aanzwellen. De online petitie tegen de parking heeft in 48 uur tijd al bijna 6.500 handtekeningen verzameld.

Vossenplein

De Stad Brussel plant een ondergrondse parking onder het Vossenplein. De parking is een van de vier nieuwe parkings in de Vijfhoek, die voor bijkomende parkeerplaatsen moet zorgen in het centrum. Buurtbewoners, handelaars en marktbezoekers zijn er niet gerust in. U leest er alles over in ons dossier.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving , Politiek , Vossenplein

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni