Ampe belegt infovergadering over Vossenplein

© brusselnieuws.be
26/11/2014

Brussels schepen van Openbare Werken Els Ampe (Open VLD) organiseert op 8 december een infovergadering over de plannen om een ondergrondse parking onder het Vossenplein aan te leggen. Tegen die plannen rijst bij bewoners en marktkramers veel weerstand.

Het protest tegen de nieuwe parking groeide de afgelopen dagen. Eerst gaven de marktkramers te kennen dat ze tegen waren. Daarna startten bewoners een protestactie op via sociale media.

Om meer uitleg te geven over het project, geeft Ampe op 8 december een infovergadering voor handelaars, omwonenden en alle geïnteresseerden. “Er worden te veel wilde verhalen de wereld ingestuurd”, zegt Ampe. “Dat de werken vijf jaar zouden duren of dat het plein volledig zal worden opengelegd klopt niet."

Volgens de schepen valt de beslissing over de privépartner pas in de maand mei. Daarna wordt nog met de bewoners overlopen wat de noden zijn. Op basis van die feedback kan dan bijvoorbeeld bekeken worden waar de ingangen voor de parking komen. De werken zouden anderhalf jaar duren en het plein zal nooit helemaal openliggen, waardoor de markt kan blijven doorgaan.

De parking onder het Vossenplein is een van de vier parking die het stadsbestuur wil aanleggen in de komende jaren. Die projecten maken deel uit van de plannen rond de autovrije centrale lanen. Volgens de Stad is er vooral in het zuidwesten van de Vijfhoek een tekort aan parkings. Schepen Ampe zegt ook dat die parkings het zoekverkeer zullen beperken.

Vossenplein

De Stad Brussel plant een ondergrondse parking onder het Vossenplein. De parking is een van de vier nieuwe parkings in de Vijfhoek, die voor bijkomende parkeerplaatsen moet zorgen in het centrum. Buurtbewoners, handelaars en marktbezoekers zijn er niet gerust in. U leest er alles over in ons dossier.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad , Samenleving , Vossenplein

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni