Lemesre over Vossenplein: ‘Niet zeker dat parking er komt’

© brusselnieuws.be
21/11/2014

Schepen van Handel Marion Lemesre (MR) plaatst kanttekeningen bij de ondergrondse parking onder het Vossenplein.

Het Brusselse stadsbestuur besloot om vier bijkomende ondergrondse parkings te bouwen en de parking onder het Poelaertplein bovendien uit te breiden. Die plannen passen in het grotere plaatje voor de Vijfhoek: een veel grotere autovrije zone, waarrond een parkeerlus komt, die aansluit op ruim duizend nieuwe parkeerplaatsen in ondergrondse parkings.

De bouw van de parkings moet volledig met privégeld gebeuren. De hamvraag is dan ook of investeerders de parkings als rendabel zullen inschatten. Schepen van Mobiliteit Ampe twijfelt daar niet aan.

Bij schepen van Handel Marion Lesmesre klinkt echter een ander geluid. Toch wat betreft de parking onder het Vossenplein. “Het is nog niet zeker dat de parking er komt. De stad moet nog een privéfirma zoeken die mee in het project wil investeren”, zegt Lemesre aan brusselnieuws.be.

De schepen is daarmee het eerste lid van de meerderheid dat vraagtekens plaatst bij de haalbaarheid van het parkingconcept. Eerder vroeg Thomas Bimson van parkeerbedrijf Vinci Park zich in BDW al af of nieuwe ondergrondse parkings zonder overheidsfinanciering wel haalbaar waren.

Lemesre, die niet direct bevoegd is voor de realisatie van de parkings, toont zich ook niet onverdeeld gelukkig met de keuze van de locatie. "De parking onder het Vossenplein is van de vier geplande parkings niet mijn favoriet".

Vossenplein

De Stad Brussel plant een ondergrondse parking onder het Vossenplein. De parking is een van de vier nieuwe parkings in de Vijfhoek, die voor bijkomende parkeerplaatsen moet zorgen in het centrum. Buurtbewoners, handelaars en marktbezoekers zijn er niet gerust in. U leest er alles over in ons dossier.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad , Samenleving , Vossenplein

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni