© KH

Vossenplein: schijnproces en concerten

© brusselnieuws.be
30/11/2014

Op het Vossenplein is er zondagmiddag een schijnproces gehouden tegen 'de Bouwpromotor en zijn echtgenote de Bureaucratie'. Met concerten en dj-sets protesteerden handelaars en omwonenden ook tegen de plannen van de Stad voor een parking onder het plein. Hun petitie haalde 13.000 handtekeningen op.

Tijdens het volksproces werden de symbolische echtgenoten 'Bouwpromotor' en 'Bureaucratie' ter dood veroordeeld en opgehangen.

Volgens de organisatie waren er zowat 300 mensen aanwezig.

Daarna is er in enkele cafés aan het plein een gratis muziekfestival van start gegaan, met voorlopig enkele honderden sympathisanten. Er circuleert ook een petitie, online en op papier, die tot nu toe 13.000 handtekeningen verzamelde.

Handelaars en buurtbewoners protesteren daarmee tegen de plannen van de Stad voor een parking onder het Vossenplein. Ze vrezen onder meer dat de langdurige werkzaamheden het buurtleven rond het plein zullen aantasten.

Vossenplein

De Stad Brussel plant een ondergrondse parking onder het Vossenplein. De parking is een van de vier nieuwe parkings in de Vijfhoek, die voor bijkomende parkeerplaatsen moet zorgen in het centrum. Buurtbewoners, handelaars en marktbezoekers zijn er niet gerust in. U leest er alles over in ons dossier.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Samenleving, Vossenplein

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie