24 uursfestival tegen parking Vossenplein

© brusselnieuws.be
28/11/2014

De mobilisatie tegen de geplande ondergrondse parking op het Vossenplein neemt steeds grotere proporties aan. Deze zondag vindt een 24 uur durend gratis muziekfestival plaats. Tientallen groepen zegden al toe, onder hen Mélanie de Biasio, Spookhuisje, BRNS en Les Vedettes.

Op de affiche van ‘Touche pas à mon Jeu de Balle’ staat al een indrukwekkende lijst aan artiesten.

De muziekmarathon begint zondagnamiddag om 16.30 uur, en vindt plaats in de cafés Le Chaff (elektronisch) en La Brocante (meer akoestisch). Bedoeling is om de klok rond te maken tot 16.30 uur op maandagnamiddag, met 48 groepen en bands die telkens een half uur zullen optreden. In café Volle Brol zullen ook lezingen worden gegeven.

Daarna wil de actiegroep gaan protesteren bij het Brusselse gemeentehuis, waar maandag zowel de parkingplannen als het circulatieplan voor de Stad op de agenda staan. De meerderheid zal daar meer dan waarschijnlijk haar goedkeuring geven aan een oproep om kandidaat-uitbaters voor de parkings te zoeken.

Het initiatief voor de actie komt van Platform Marollen, dat buurtbewoners, handelaars en liefhebbers van de rommelmarkt op het Vossenplein verenigt.

"We houden van ons Vossenplein", schrijft de actiegroep. "Kom samen met ons feest vieren, en als het project doorgaat, gaan we samen oorlog voeren." Vrijdagmiddag rond 12 uur hebben op Facebook al 1.300 mensen toegezegd te zullen komen.

Vossenplein

De Stad Brussel plant een ondergrondse parking onder het Vossenplein. De parking is een van de vier nieuwe parkings in de Vijfhoek, die voor bijkomende parkeerplaatsen moet zorgen in het centrum. Buurtbewoners, handelaars en marktbezoekers zijn er niet gerust in. U leest er alles over in ons dossier.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Samenleving, Vossenplein

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni