Parkingtegenstanders vieren overwinning met feestweek

26/02/2015

Het platform van de Marollen, de drijvende kracht achter het parkingprotest in de wijk, organiseert een feestweek om het afvoeren van de parking te vieren. Van 14 tot 21 maart vinden concerten, filmprojecties, een bal en lezingen plaats op het plein.

De feestweek was oorspronkelijk opgevat als een protestweek, die de mobilisering tegen de parkingplannen onder het Vossenplein kracht moest bijzetten. De datum verwijst naar de verjaardag van het plein: de rommelmarkt op het plein bestaat al sinds 15 maart 1873.

“Nu de parking van de baan is, maken we er gewoon een feestweek van”, zegt Gwenaël Breës, drijvende kracht achter het Platform van de Marollen.

Op 14 maart wordt het plein ingepalmd voor concerten, de volgende dag is er dan een bal. In de loop van de resterende dagen kunnen bezoekers op het Vossenplein terecht voor films, lezingen en tentoonstellingen.

Breës toont zich erg tevreden met het afvoeren van de parking, maar betreurt tegelijk dat het stadsbestuur het platform niet raadpleegde voor de beslissing viel. Het platform wil ook de alternatieve parkeeroplossingen voor de wijk nog grondig bestuderen. “Een van de problemen is dat we zogenaamde oplossingen krijgen voor problemen die nooit benoemd zijn. Op die manier is het moeilijk om echt vooruitgang te boeken.”

Het platform wil zich ook blijven inzetten voor de bescherming van het plein en zijn directe omgeving.

Vossenplein

De Stad Brussel plant een ondergrondse parking onder het Vossenplein. De parking is een van de vier nieuwe parkings in de Vijfhoek, die voor bijkomende parkeerplaatsen moet zorgen in het centrum. Buurtbewoners, handelaars en marktbezoekers zijn er niet gerust in. U leest er alles over in ons dossier.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving, Vossenplein

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni